T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADIYAMAN / KAHTA - Körgüden Ortaokulu

Haberler

May

OKUL SPORLARI KAPSAMINDA (BOCCE VE BİLEK GÜREŞİ) OKULUMUZU HER YERDE EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDEN BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENİMİZ MUSTAFA KÖYSÜREN'İ TEBRİK EDER BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİZ.AYRICA ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIN KENDİSİ İÇİN YAPMIŞ OLDUKLARI SÜRPRİZDEN DOLAYI DA KENDİLERİNE TEŞEKKÜR EDERİZ.

May

Okulumuzda "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Müfredat Toplantısı yaptık.Değerli öğretmenlerimizin görüş ve önerilerini dinleyip notlarımızı aldık.

Ock

SÖZLÜK ÖZGÜRLÜKTÜR

“Bir dildeki sözlerin bütünü; söz hazinesi, söz dağarcığı, sözcük hazinesi, kelime hazinesi, kelime kadrosu, vokabüler” olarak tanımlanan söz varlığı, bireyler arası iletişim için çok önemlidir. Söz varlığı, aynı zamanda bireyin öğrenme yaşantısı boyunca depoladığı birikimi ifade etmektedir. Söz varlığının önemi sadece bununla sınırlı kalmayıp bireyin anlama ve anlatma becerisini de etkilemektedir. Sözcük ile kavram arasında yakın bir ilişki mevcuttur. Sözcük söylendiğinde onu karşılayan kavram akla gelir. Bunun gerçekleşebilmesi için de bireyin o sözcüğün anlamına hâkim olması ve sözcükle ilgili kavramı gözünün önüne getirebilmesi, zihninde canlandırabilmesi gerekir. Sözcük ve kavram zenginliği aynı zamanda düşünce zenginliğine işaret eder. İnsanın sözcük ve kavram yönünden zengin bir birikime sahip olması, düşüncede de zengin olmasını sağlar. Öğrencilerimiz için söz varlığını en verimli şekilde artırmayı ve kullanmayı sağlayacak ortam ise okullardır. Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Ock

MİSAFİRPERVERLİĞİNDEN DOLAYI HİKMET TOSUN'A TEŞEKKÜRLER

Ara

Aralık ayının gelmesiyle Yerli Malı Haftası gündeme geldi. Yerli ürünlerin öne çıkarıldığı ve toplumsal tutum bilincinin oluşması hedeflenen Yerli Malı Haftası birçok okulda olduğu gibi okumuzda da coşkuyla kutlandı. Yerli Malı Haftası her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanmaktadır.

Ara

15 Temmuz konulu Körgüden Ortaokulu Çocuk Gazetemiz yayınlandı. Gazetemizin Aralık sayısında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Mavi kapak toplama kampanyamız ile ortopedik engeli bulunan vatandaşlarımızın gündelik hayatlarında başkalarına karşı bağımlılığını azaltarak kendi dünyalarını keşfetmelerini sağlamak istiyoruz. İçtiğimiz su şişelerinden, zeytinyağınızın, meşrubatların kapağını atmak yerine biriktirerek ortopedik engeli bulunan vatandaşlarımızın hayatlarına özgürce devam etmelerini sağlamaya yardımcı olabiliriz.