ADIYAMAN / KAHTA - Körgüden Ortaokulu

YERLİ MALI HAFTASI

Aralık ayının gelmesiyle Yerli Malı Haftası gündeme geldi. Yerli ürünlerin öne çıkarıldığı ve toplumsal tutum bilincinin oluşması hedeflenen Yerli Malı Haftası birçok okulda olduğu gibi okumuzda da coşkuyla kutlandı. Yerli Malı Haftası her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanmaktadır.

Aralık ayının gelmesiyle Yerli Malı Haftası gündeme geldi. Yerli ürünlerin öne çıkarıldığı ve toplumsal tutum bilincinin oluşması hedeflenen Yerli Malı Haftası birçok okulda çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Yerli Malı Haftası her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanmakta.

I. Dünya Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanmıştır. Bu amaçla Atatürk başkanlığında, 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi toplandı. Bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli mallar üretilmesi ve kullanılması kararlaştırıldı. Dönemin Başbakanı İsmet İnönü 12 Aralık 1929 tarihinde TBMM'de bir konuşma yaptı. Konuşmasında ulusal ekonomi, yerli malı ve tutumlu olma konularını anlattı. 1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlandı. 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirildi.

Körgüden Ortaokulu Ailesi olarak bizler de tutumun önemini kavratmak,  yatırımın anlam ve önemini kavratmak,  tüketim-yatırım ilişkisini açıklamak, tüketimde tutumu, tüketimden çok yatırım yapmayı teşvik etmek. Herkesi   yatırıma yöneltmek Türk mallarını tanıtmak, yerli malı kullanmanın faydalarını açıklamak. Herkesi yerli malı kullanmaya teşvik ederek yurt ekonomisine katkıda bulunmayı sağlamak.

Sağlıklı, mutlu insanları ile kalkınmış Türkiye yaratmayı görev olarak ilan etmek. Gelecek kuşaklara kalkınmış bir Türkiye bırakmak. Bu güzel yurtta, genç neslin sorumlu ve şerefli yerini almasını sağlamak Tutum Yatırım Ve Yerli Malları Haftası etkinlikleri düzenledik.

28-12-202228-12-202228-12-202228-12-202228-12-202228-12-2022

Yayın: 28.12.2022 - Güncelleme: 11.01.2024 13:37 - Görüntülenme: 216